JAK UŠETŘIT NA BYDLENÍ 23.3.2017

Další seminář na téma o bydlení proběhl ve čtvrtek 23.3.2017. Seminářem provázeli hned tři členové projektu "Nevědomost je drahá" a to konkrétne Karel Foltýn, Dana Mejzlíková, Kateřina Vańková. 

Na zmíněném semináři se účastníci dozvěděli novinky spojené s novým zákonem o spotřebitelských úvěrech od 1. 12. 2016 a dopad těchto změn do praxe. 

Nejvíce dotazů padlo na téma kreditních a debetních karet a také si někteří ujasňovali rozdíly mezi kontokorentním úvěrem a kreditní kartou. Nejvíce byli překvapeni častými chybami uživatelů kreditních karet a kontokorentích úvěrů a jejich dopadem na schválení hypotečního úvěru (nově spotřebitelský úvěr na bydlení).

Pro něktreré byly novinkou bankovní a nebankovní registry a jiní jen zírali, jak lze splatit úvěr na bydlení dříve.

Samozřejmě si účastníci měli možnost vyzkoušet formou cvičení, jaký je rozdíl mezi kupní cenou, odhadní cenou, akontací či co představuje LTV a jak ho spočítám. 

Také si mohli v rámci příkladu spočítat, zda by upřednostnili nabídku banky A nebo banky B, když věděli výše úrokových sazeb a jednotlivé poplatky.

Věříme, že seminář všem přinesl to, co od něho očekávali a že se uvidíme na některém dalším semináři, nebo že tento stejný doporučí svým známým a přátelům :)


FOTOGALERIE